Składniki:
4 cukinie, 3 podwójne filety z kurczaka bądź z indyka, przyprawy sól, pieprz, zioła (do smaku) cebula, jabłko kwaśne, marchewka, kalafior, czosnek, ser żółty
Jak przyrządzić?
Cukinie przekroić na pół, usunąć ziarna, ugotować kurczaka, warzywa na parze, pokroić wszystko na drobną kostkę, doprawić i nałożyć na cukinię, położyć na to wszystko plaster sera żółtego.
Potrzebne przybory:
parowar, jeśli się takowy posiada
Jak podawać?
Podajemy z surówkami, buraczkami, ryż z kurkumą, kompot.
Uwagi:
Podawać z surówkami, buraczkami, mizerią.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Paulina |