Składniki:
jeden mrożony filet ryby, najlepiej pangi,
oliwa z oliwek,
suszone warzywa: suszona włoszczyzna,
sól, pieprz, vegeta, przyprawa do ryb,
ryż
Jak przyrządzić?
Mrożony filet z pangi lekko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, nastepnie posypujemy przyprawami w zależności od gustu (więcej-mniej). Potem posypujemy po wierzchu dużą ilością suszonej włoszczyzny i gotujemy na parze ok. 15-20 min.Można też owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na ok. 25-30 min.Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami np. marchewką, brokułami lub kiszoną kapustą.Jeden filet starczy na 2-3 porcje.
Jak podawać?
Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami np. marchewką, brokułami lub kiszoną kapustą.
Uwagi:
Osobiście preferuję rybę gotowaną na parze. Przyrządzona w piekarniku smakuje również wyśmienicie, ponieważ nie piecze się jej. Podgrzewa się do momentu rozpuszczenia lodu i nabrania ciepła.Panga z warzywami jest potrawą dietetyczną i bogatą w naturalne witaminy.polecam!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Katarzyna |