Wiosenna zapiekanka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

ziemniaki - 1 kg,
brokuły - 30 dag,
fasolka zielona - 20 dag,
pomidory bez skórek,
pieczarki - 20 dag,
cebula - 3 szt.,
zielona pietruszka, szczypiorek,
ser lazur błękitny - 10 dag,
oliwa z oliwek, przyprawy: bazylia, oregano, cebulka podsmażana

Jak przyrządzić?

Ziemniaki gotujemy w mundurkach nie do pełnej miękkości, kroimy w duże kawałki ze skórką. Pozostałe warzywa gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min. Pieczarki z cebulą podsmażamy, aż oddadzą wodę. Pomidory podsmażamy na odrobinie tłuszczu i rozgnatamy. Wkładamy wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego. Posypujemy serem i zapiekamy ok. 30 min. Na koniec posypujemy pietruszką i dodajemy szczypiorek. Przyprawy dodajemy wg uznania.

Uwagi:

Znakomite danie główne oraz do mięs.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje3
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt15 zł
Autorkrzysztof

Wiosenna zapiekanka: Podobne przepisy

Wiosenna zapiekanka: wypróbuj również

Powiązane Tematy