Składniki:
4 filety rybne, 4 płaty lasagne, 2 brokuły, 1 mała cukinia, 2-3 marchewki, 1 cebula, 1 łyżka oleju, kostka Knorr, 1 topiony serek, 2 łyżki słodkiej śmietany, sól
Jak przyrządzić?
Rosołek zalany szklanką wody wlać do rondla, dodać topiony serek (śmietankowy) i rozpuścić. Gdy się połączy, dodać słodkiej śmietany i posolić. Rybę opłukać i osączyć, posypać solą i skropić olejem. Odstawić na 10 min. Warzywa umyć, brokuły podzielić na małe różyczki. Marchewkę i cukinię pokroić w kilkucentymetrowe słupki. Cebulę obrać, posiekać. Warzywa i rybę ugotować osobno na parze. Lasagne ugotować do miękkości i osączyć. Na każdym z płatów ułożyć warzywa i po kawałku ryby. Zwinąć i polać sosem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | meg |