Składniki:
4 płaty mintaja, 100 g migdałów, 2 młode cukinie, sos sojowy, kurkuma, zioła prowansalskie, sól, pieprz, świeża bazylia
Jak przyrządzić?
Migdały namocz w osolonej wodzie - obierz z brązowej skórki!W naczyniu do gotowania na parze ułóż rybę, migdały i pokrojoną w grube platry cukinię, przypraw, polej 4 łyżkami stołowymi sosu sojowego i gotuj na parze 20 minut.Wykładaj danie na półmiski i posyp świeżą bazylią.
Jak podawać?
Na półmiskach do dań rybnych, bez dekoracji i przystrojeń, potrawa sama w sobie jest estetyczna i smakowicie wygląda !!!
Uwagi:
Dobrze, jeśli migdały namoczysz dzień wcześniej.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 28 zł |
Autor | Anna |