Łosoś na praze w jarzynach

Przepis kulinarny

Składniki:

Filet z łososia, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, mały por, łyżka masła, przyprawy

Jak przyrządzić?

Filet z łososia oczyszcić z łusek i posolić oraz dodać szczyptę bazylii lub przyprawy do ryb, jarzyny obrać i zetrzeć na grubej trace, pora pokroić w kółeczka, następnie posypać jarzyny odrobiną vegety, wymieszać i odstawić na 15 min. Przygotować folię aluminową, nałożyć na nią połowę jarzyn, następnie położyć filet z łososia i łyżkę masła. Całość przykryć resztką jarzyn i zawinąć folię. Gotować na parze!

Potrzebne przybory:

szybkowar lub parowar

Jak podawać?

Wyjąć z folii i podawać z listkiem świeżej bazylii.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt20 zł
AutorEwa

Łosoś na praze w jarzynach: Podobne przepisy

Łosoś na praze w jarzynach: wypróbuj również

Powiązane Tematy