Składniki:
Filet z łososia, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 selera, mały por, łyżka masła, przyprawy
Jak przyrządzić?
Filet z łososia oczyszcić z łusek i posolić oraz dodać szczyptę bazylii lub przyprawy do ryb, jarzyny obrać i zetrzeć na grubej trace, pora pokroić w kółeczka, następnie posypać jarzyny odrobiną vegety, wymieszać i odstawić na 15 min. Przygotować folię aluminową, nałożyć na nią połowę jarzyn, następnie położyć filet z łososia i łyżkę masła. Całość przykryć resztką jarzyn i zawinąć folię. Gotować na parze!
Potrzebne przybory:
szybkowar lub parowar
Jak podawać?
Wyjąć z folii i podawać z listkiem świeżej bazylii.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Ewa |