Składniki:
filet z łososia,
kapusta pekińska,
sól,
pieprz,
4 łyżki oleju,
1 łyżka sosu tabasco,
garść posiekanej kolendry,
sok z 1 i 1/2 limonki lub cytrny
Jak przyrządzić?
W naczyniu do gotowania na parze umieścić grubo posiekane liście kapusty pekińskiej i na niej położyć filety z łososia, przyprawiś solą i pieprzem.Gotować na parze do momentu, aż łosoś będzie ugotowany, ale kapusta będzie lekko "chrupka" (ok. 10 min).W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając olej, sos tabasco, kolendrę, sok z limonki.Na talerzu układamy kapustę, na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami sosu.
Uwagi:
Dość ostre danie.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mira |