Garnek jarzynowy

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 kalafiora, 2 cebule, 30 dag pieczarek, 3 papryki, 1 marchew, 10 dag żółtego sera, 1/2 puszki kukurydzy, 1 łyżka oleju, 1 szklanka bulionu, sól, pieprz, zioła.

Jak przyrządzić?

Paprykę umyć, pokroić. Kalafior umyć, porozdzielać na mniejsze części, to samo robimy z marchewką, pieczarkami i gotujemy je na parze. Kroimy i lekko podsmażamy cebulę. Pokroić żółty ser w kostkę. Wrzucić wszystko do jednego półmiska, dodać jeszcze olej, bulion, doprawić wedle uznania (sól, pieprz, zioła), dodac kukurydzę.

Uwagi:

Bomba witaminowa, do tego potrawa sycąca! Ekstra na wiosnę i lato, daje energię!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorAgnieszka

Garnek jarzynowy: Podobne przepisy

Garnek jarzynowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy