Składniki:
piersi kurczaka lub indyka, oliwa, czosnek, śmietanka, przyprawy, ryż
Jak przyrządzić?
Na rozgrzaną oliwkę wrzucamy pokrojony czosnek, chwilę dusimy, dajemy pokrojone w kostkę mięsko (2 cm), posypujemy przyprawami do indyka oraz vegetą, papryką ostrą, ciut wody dodajemy i dusimy 30 min. Gdy będzie mięsko już miękkie, zalewamy 18% śmietanką (0,5 l) i chwilkę całość dusimy (2 min). Osobno gotujemy na parze ryż (18 min). Potrawa gotowa.
Jak podawać?
Ryż w salaterce, potrawę mięsną też.
Uwagi:
Jak przygotowujemy mięsko, możemy ugotować ryż.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Izabela |