Risotto (autor Łukasz)

Przepis kulinarny

Składniki:

3 marchewka, 3 pietruszka, 1 seler, 1 por, 1 cebulka, 1 podwójna pierś kurczaka, 2 torebki ryżu

Jak przyrządzić?

ryż gotujemy na parze, warzywa kroimy w paseczki, gotujemy na parze, pierś kurczaka gotujemy w wodzie lekko osolonej z cebulką. Po ugotowaniu kroimy pierś w paseczki. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy curry, pieprzem i odrobiną soli i oleju. Wrzucamy ponownie do podgrzania na parze i gotowe risotto.

Potrzebne przybory:

Urządzenie do gotowania na parze albo zwykłe sitko, można również zamiast gotowania na parze warzywa pokroić w paseczki i wrzucić na patelnię i zalać bulionem, w którym ugotowała się pierś kurczaka.

Jak podawać?

Potrawa smakuje przepysznie z kapustą pekińską z pomidorami, polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt12 zł
AutorŁukasz

Risotto (autor Łukasz): Podobne przepisy

Risotto (autor Łukasz): wypróbuj również

Powiązane Tematy