Składniki:
3 marchewka, 3 pietruszka, 1 seler, 1 por, 1 cebulka, 1 podwójna pierś kurczaka, 2 torebki ryżu
Jak przyrządzić?
ryż gotujemy na parze, warzywa kroimy w paseczki, gotujemy na parze, pierś kurczaka gotujemy w wodzie lekko osolonej z cebulką. Po ugotowaniu kroimy pierś w paseczki. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy curry, pieprzem i odrobiną soli i oleju. Wrzucamy ponownie do podgrzania na parze i gotowe risotto.
Potrzebne przybory:
Urządzenie do gotowania na parze albo zwykłe sitko, można również zamiast gotowania na parze warzywa pokroić w paseczki i wrzucić na patelnię i zalać bulionem, w którym ugotowała się pierś kurczaka.
Jak podawać?
Potrawa smakuje przepysznie z kapustą pekińską z pomidorami, polecam.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Łukasz |