Składniki:
1 opakowanie makaronu ryżowego,
0,5 kg piersi indyka,
warzywa: marchew, groszek lub fasolka żółta, papryka, por,
kiełki, rzodkiewka, pietruszka
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować ze szczyptą soli.Pierś indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros Kamisa, ugotować na parze.Marchew pokroić w kostkę, groszek zielony, paprykę pokroić w paski, por mały (tylko część białą) pokroić - to ugotować na parze.Na talerzu ułożyć makaron, pierś na środku, dookoła piersi warzywa gotowane na parze, posypać kiełkami, rzodkiewką i pietruszką.
Potrzebne przybory:
naczynie do gotowania na parze
Uwagi:
Warzywa można dobierać według smaku i gustu, jak również kiełki.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | renata666 |