Składniki:
1/2 lub 2/3 opakowania makaronu (np. wstązki albo fale),
opakowanie mrożonych warzyw,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
1 jajko,
łyżka mąki pszennej, sól, pieprz, 1/3 szkl. mleka
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, warzywa przygotować na parze (albo w durszlaku na garnku z gotującą się wodą, albo w parowarze - wówczas makaron i warzywa można ułożyć na innych piętrach i parować równocześnie. Mąkę wymieszać z mlekiem. Przelać do rondla, dodać jogurt, jajko, sporą szczyptę pieprzu i sól. Zamieszać dokłanie i gotować 2-3 minutki.
Jak podawać?
Podawać na dużym telerzu. Położyć makaron, na to wyłożyć warzywa, następnie polać beszamelem.Typowe studenckie jedzonko :) Przesmaczne i tanie.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Kamila |