Składniki:
rzodkiewki, sałata, koperek, pietruszka, zielony ogórek, pomidor, kukurydza konserowa, groszek konserwowy, ananas, brzoskwinie z puszki, por, młoda swieża kapusta, pietruszka, marchew
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować na drobne kawałki, posolić, odstawić. Pietruszkę, marchew zetrzeć na tarce na wiórki, dołożyć do kapusty i odstawić na kolejne 15 minut. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki, dołożyć do kapusty, dokładnie wymieszać. Posypać solą, pieprzem, bazylią. 3 łyżki oleju wymieszać z sokiem z pół cytryny, dolać 1/4 szklanki wody, troszkę cukru i wymieszać z sałatką. Pycha!
Jak podawać?
Podawać posypaną posiekaną pietruszką i koperkiem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5-6 |
Autor | maxima |