Składniki:
3 średniej wielkości brokuły, 1 cebula, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki soku z cytryny, trochę posiekanego szczypiorku, sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Brokuły umyć i krótko obgotować, podzielić na różyczki, a łodygi pokroić cienko w paseczki. Cebulę pokroić w piórka. W salaterce wymieszać warzywa z jogurtem, sokiem z cytryny i doprawic do smaku solą i pieprzem. Na koniec posypać szczypiorkiem. Smacznego!!!
Jak podawać?
Można podać na półmisku lub podzielić na porcje, a pod każdą z nich dać listek sałaty.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Klaudia |