Pieczeń z filetów rybnych

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg łososia lub karmazyna, ocet, sól, 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 2 drobno posiekane cebule, 50 g boczku wędzonego (można zmniejszyć ilość lub dodać szynkę) pokrojonego w drobną kostkę, ok. 25 g margaryny, 1 łyżka bułki tartej i 1 łyżka parmezanu

Jak przyrządzić?

Filety należy opłukać pod zimną wodą, osuszyć, przełożyć do dużej miski, skropić octem i lekko oprószyć solą. Odstawić na 10 minut do naciągnięcia. Jeden płat ryby układamy na dnie naczynia, smarujemy grubo koncentratem pomidorowym. Kładziemy szynkę i cebulę, i przykrywamy drugim płatem. Wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika lub większego naczynia z wodą, aby ryba gotowała się na parze. W piekarniku powinna pozostać 30-40 minut w temp. 225 st. C. W przypadku gotowania na parze o 10 minut krócej. Podajemy z surówkami. Ziemnaczki zostawiamy rodzinie.

Uwagi:

Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt30 zł
AutorDorota

Pieczeń z filetów rybnych: Podobne przepisy

Pieczeń z filetów rybnych: wypróbuj również

Powiązane Tematy