Składniki:
0,5 kg ryby (filety z obojętnie jakiej ryby), warzywa na patelnię 1 opakowanie, pół szklanki białego wytrawnego wina, 2 łyżeczki masła
Jak przyrządzić?
Do naczynia żaroodpornego kłaść warstwami: raz rybę, raz warzywa na patelnię, dodać pomiędzy warstwy 2 łyżeczki masła, dolać wino, przykryć pokrywą żaroodporną i włożyć do piekarnika na ok. 1 godz., piec w temperaturze 220 stopni Smacznego!
Jak podawać?
Prosto po wyjęciu z piekarnika gotowa do spożycia.
Uwagi:
Szybki, łatwy i przyjemny sposób na naprawdę niezłe danie, delikatne i lekkie.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Maja |