Składniki:
1 duży pstrąg,
1 cytryna,
1/2 pęczka koperku,
kilka liści bazylii,
ząbek czosnku,
suszony tymianek,
suszona bazylia
Jak przyrządzić?
Rybę oczyścić, pokropić sokiem z cytryny w środku i na zewnątrz, następnie posolić i popieprzyć. Koperek przekoić w kilku miejscach. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć. Wtrzeć w pstrąga. Koperek i bazylię włożyć do środka ryby. Obsypać pstrąga suszonymi ziołami. Wszystko ułożyć w garnku.Gotować na parze do miękkości - 20-30 min.
Uwagi:
Można gotować razem z warzywami, np. brokułami.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Paulina |