Składniki:
kalafior, ziemniaki, kapusta pekińska, śmietana, majonez, vegeta, sól, pieprz, przyprawy do sałatek, bułka tarta, masło
Jak przyrządzić?
Włożyć do parowara kalafoirka i ziemniaki, oddzielnie oczywiście. Lekko posolić, pokroić kapustę pekińską na paseczki. W kubeczku bądź miseczce pomieszać 2 łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany, do tego dodać 2 łyżeczki vegety i odrobinę pieprzu i przypraw do sałatek, wymieszać i polać kapustę pekińską. Dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dodać więce przypraw (zależnie od upodobań).Na patelnię wsypać trochę bułki tartej i z odrobiną masla podpiec do uzyskania lekko pomarańczowego koloru, wyjąć kalafior. Położyć na półmisku i posypać podpieczoną bułką, wyjąć ziemniaki i wszystko podać. Smacznego. to moj ulubiony obiadek we wiosne i lato kiedy nie chce sie az tak jesc jak w zimie
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Olator |