Łosoś gotowany na parze (autor Karolina)

Przepis kulinarny

Składniki:

filety z łososia,
kapusta pekińska,
sól,
pieprz.
Sos:
4 łyżki oleju,
1 łyżka sosu tabasco,
garść posiekanej natki kolendry,
sok z 1 i 1/2 limonki (lub ostatecznie cytryny),
sól

Jak przyrządzić?

W naczyniu do gotowania na parze umieścić posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej (5 x 5 cm) i na niej filety z łososia. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko "chrupka". W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu. Ostry sos doskonale pasuje do lekko mdłego łososia i kapusty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania40 min.
AutorKarolina

Łosoś gotowany na parze (autor Karolina): Podobne przepisy

Łosoś gotowany na parze (autor Karolina): wypróbuj również

Powiązane Tematy