Lekkie łódki z cukinii

Przepis kulinarny

Składniki:

3 małe cukinie,
20 dag twarogu półtłustego,
10 dag mozzarelli,
1 mała puszka kukurydzy,
1 mały por,
1 jajko,
sól,
1 wyciśnięty ząbek czosnku

Jak przyrządzić?

Mieszamy twaróg, mozzarellę, kukurydzę, drobno pokrojony por i jajko, doprawiamy solą.Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek z pestkami.Napełniamy nadzieniem i pieczemy 20-25 minut w nagrzanym piekarniku lub parowarze.

Jak podawać?

W wersji bardziej kalorycznej można dodać ser pleśniowy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt12 zł
Autorkasja

Lekkie łódki z cukinii: Podobne przepisy

Lekkie łódki z cukinii: wypróbuj również

Powiązane Tematy