Składniki:
3 małe cukinie,
20 dag twarogu półtłustego,
10 dag mozzarelli,
1 mała puszka kukurydzy,
1 mały por,
1 jajko,
sól,
1 wyciśnięty ząbek czosnku
Jak przyrządzić?
Mieszamy twaróg, mozzarellę, kukurydzę, drobno pokrojony por i jajko, doprawiamy solą.Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek z pestkami.Napełniamy nadzieniem i pieczemy 20-25 minut w nagrzanym piekarniku lub parowarze.
Jak podawać?
W wersji bardziej kalorycznej można dodać ser pleśniowy.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | kasja |