Zielone penne

Przepis kulinarny

Składniki:

makaron penne - szklanka (albo więcej) na osobę,
brokuły - mogą być z mrożonki, wtedy pół paczki,
suszone grzyby - wg uznania,
szynka - ok 10 dag,
ser lazur zielony - 1 sztuka

Jak przyrządzić?

Namoczyć grzyby.Ugotować makaron al dente.Ugotować na parze pocięte na kawałki brokuły, żeby zostały jędrne.Przesmażyć pociętą w paseczki szynkę z grzybami.Wyjąć makaron na talerz, położyć na nim gorące brokuły, szynkę z grzybami i posypać serkiem lazurem,można polać śmietaną, jeśli ktoś lubi.

Uwagi:

Inne warzywa też się nadają, ale z brokułami jest najsmaczniejszy.Dla bardziej wytrwałych sos serowy - zagrzać w garnku troszkę mleka i wrzucić pokruszony ser, mieszać, póki się nie rozpuści.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorVanite

Zielone penne: Podobne przepisy

Zielone penne: wypróbuj również

Powiązane Tematy