Składniki:
60 dag filetów rybnych (np. z mintaja),
2 ząbki czosnku,
2 łyżki cząbru,
3/4 szklanki mleka,
10 dag cebuli,
4 łyżki posiekanej zieleniny,
sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Filety natrzeć cząbrem i czosnkiem, odstawić do lodówki na godzinę.Cebulę pokroić w półtalarki.Filety układać w rondlu warstwami, przyprawione solą i pieprzem, przekładane cebulą. Zalać wrzącym mlekiem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut. Podawać posypane zieleniną.
Potrzebne przybory:
Do duszenia ryb najlepszy jest niski, szeroki rondel.
Jak podawać?
Z ziemniakami całkiem dobrze smakuje.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | atikus |