Diabelska zupa

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego wołowego, ziemniaki - ok. 0,5 kg, papryka czerwona, żółta i zielona, fasolka czerwona z puszki, cebula, marchew, jedno jajko, kostki rosołowe Knorr, przyprawy: sól, pieprz ziołowy i trzykolorowy, papryka ostra, zioła prowansalskie, tymianek, majeranek, czosnek granulowany

Jak przyrządzić?

Obrać ziemniaki i pokroić w dość drobną kostkę, paprykę czerwoną, żółtą i zieloną również pokroić w kostkę; cebulę posiekać i podsmażyć wraz ze starta marchewką; mięso mielone wołowe przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem, dodać jedno jajko, wymieszać; z tak przygotowanego mięsa uformować kulki o średnicy mniej więcej 2 cm. Zagotować w garnku na 3-4 litry wodę, dodać kostki rosołowe Knorr - mogą być wołowe, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę ostrą, aby zupa była pikantna, można dodać chili; wrzucić ziemniaki, gdy troche się podgotują, dodać mięsne kulki i gotować, aż wypłyną na wierzch, następnie dodajemy paprykę i podsmażoną cebulę z marchewką, na samym końcu dodajemy fasolę z puszki i zupa gotowa:) Mniam.

Uwagi:

Zupy jest dość dużo, więc gdy ostygnie, można ją zamrozić i przechować na później; zupa jest bardzo pożywna i pyszna, polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorMonika

Diabelska zupa: Podobne przepisy

Diabelska zupa: wypróbuj również

Powiązane Tematy