Warzywa gotowane na parze

Przepis kulinarny

Składniki:

młoda marchewka, groszek, pietruszka, seler, kalafior, brokuły

Jak przyrządzić?

Warzywa umyć i obrać, pokroić w małe słupki lub talarki, w przypadku kalafiora i brokułów wykroić odpowiednie wielkości kawałki, wstawić do garnczka specjalnie przygotowanego do gotowania na parze, następnie gotować aż do uzyskania odpowiedniej miękkości.

Potrzebne przybory:

specjalny garnczek do gotowania na parze lub zwykła gaza obwiązana wokół garnczka, na której kładziemy warzywa.

Jak podawać?

Podawać w miseczce z niewielką ilością wody, przyprawić odpowiednio solą, pieprzem lub maggi.

Uwagi:

Rewelacja niepowtarzalny smak. Gdy pierwszy raz to zjadłam, poczułam się jak w niebie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjew zalezności od ilości obranych warzyw
Kalorycznośćniska`
Przybliżony koszt10 zł
Autorlambera

Warzywa gotowane na parze: Podobne przepisy

Warzywa gotowane na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy