Składniki:
młoda marchewka, groszek, pietruszka, seler, kalafior, brokuły
Jak przyrządzić?
Warzywa umyć i obrać, pokroić w małe słupki lub talarki, w przypadku kalafiora i brokułów wykroić odpowiednie wielkości kawałki, wstawić do garnczka specjalnie przygotowanego do gotowania na parze, następnie gotować aż do uzyskania odpowiedniej miękkości.
Potrzebne przybory:
specjalny garnczek do gotowania na parze lub zwykła gaza obwiązana wokół garnczka, na której kładziemy warzywa.
Jak podawać?
Podawać w miseczce z niewielką ilością wody, przyprawić odpowiednio solą, pieprzem lub maggi.
Uwagi:
Rewelacja niepowtarzalny smak. Gdy pierwszy raz to zjadłam, poczułam się jak w niebie.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | w zalezności od ilości obranych warzyw |
Kaloryczność | niska` |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | lambera |