Babka jarzynowa

Przepis kulinarny

Składniki:

szklanka:
gotowanego groszku, szparagów pociętych na drobne kawałki, kalarepy pokrojonej w kostkę, pociętej fasolki szparagowej, brukselki i kalafiora.
Sos: 1,5 szklanki smietany, łyżka cukru, 4-5 złótka, sól.

Jak przyrządzić?

Ugotowane i pokrojone poszczególne składniki układać warstwami w wyskim naczyniu do zapiekania lub w formie budyniowej. Wymieszać składniki sosu i zalać jarzyny. Wstawić do większego garnka z wrząca wodą, nakryć duży garnek pokrywą i gotować godzinę. Wyjąć z formy jak babkę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
AutorAleksandra

Babka jarzynowa: Podobne przepisy

Babka jarzynowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy