Roladki ogórkowe

Przepis kulinarny

Składniki:

2 średnie świeże ogórki,
sarek biały wiejski,
jogurt naturalny,
rzodkiewki,
szczypior,
kukurydza konserwowa (jak ktoś lubi),
sól, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Przekrojone w poprzek (np. na trzy kawałki) ogórki wydrążyć i pozbawić pestek.Z pozostałych składników wykonać nadzienie i za pomocą małej łyżeczki napełnić ogórkowe tuneliki.Układać na liściach świeżej sałaty i przed podaniem koniecznie schłodzić!

Uwagi:

Zawartość nadzienia można modyfikować i używać np. sera feta oraz dowolnie wybierać inne składniki, np. czarne oliwki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autormada70

Roladki ogórkowe: Podobne przepisy

Roladki ogórkowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy