Składniki:
0,5 kg filetów z halibuta,
mrożonka warzywna lub wg swojego uznania warzywa, np.: kalafior, brokuły, marchew, groszek, brukselki itd. - w sumie ok. 1 kg,
20 dag sera żółtego,
ryż - 2 torebki po 100 g,
2 łyżki oleju, przyprawy
Jak przyrządzić?
Na spód naczynia wlewamy olej i wykładamy go przyprawionymi filetami, tworząc pierwszą warstwę potrawy, następnie wykładamy odmrożone warzywa (w przypadku świeżych należy podgotować je trochę) i dusimy na parze ok. 20 min, następnie wykładamy trzecią warstwę, tj. ryż ugotowany w kurkumie, zasypujemy serem i dusimy ok 5 min.
Uwagi:
Przyprawy można dodawać wg gustu - majeranek, bazylia, papryka itd.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | magi83 |