Halibut w warzywach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg filetów z halibuta,
mrożonka warzywna lub wg swojego uznania warzywa, np.: kalafior, brokuły, marchew, groszek, brukselki itd. - w sumie ok. 1 kg,
20 dag sera żółtego,
ryż - 2 torebki po 100 g,
2 łyżki oleju, przyprawy

Jak przyrządzić?

Na spód naczynia wlewamy olej i wykładamy go przyprawionymi filetami, tworząc pierwszą warstwę potrawy, następnie wykładamy odmrożone warzywa (w przypadku świeżych należy podgotować je trochę) i dusimy na parze ok. 20 min, następnie wykładamy trzecią warstwę, tj. ryż ugotowany w kurkumie, zasypujemy serem i dusimy ok 5 min.

Uwagi:

Przyprawy można dodawać wg gustu - majeranek, bazylia, papryka itd.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt20 zł
Autormagi83

Halibut w warzywach: Podobne przepisy

Halibut w warzywach: wypróbuj również

Powiązane Tematy