Brokuły z migdałami

Przepis kulinarny

Składniki:

80 dag brokułów,
2 łyżki masła,
1 łyżka płatków migdałowych

Jak przyrządzić?

Brokuły dokładnie umyć, odciąć łodygi, obrać je i podzielić na mniejsze kawałki. Pokrojone cząstki włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą i gotować na małym ogniu ok. 10 min (można ugotować na parze). Wyjąć po ugotowaniu łyżką cedzakową.Na patelni roztopić masło, wypać płatki migdałowe i podsmażyć je na złoty kolor.

Jak podawać?

Rewelacyjny dodatek do steków.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt5 zł
Autorula

Brokuły z migdałami: Podobne przepisy

Brokuły z migdałami: wypróbuj również

Powiązane Tematy