Składniki:
4 ziemniaki średnie, 3 marchewki, 1 brokuł, 1 kalafior i 2 buraki,
ryba panga,
trochę mąki, 1 jajko, tarta bułka,
oliwa z oliwek,
pieprz, sól, bazylia,
śmietana niskokaloryczna
Jak przyrządzić?
Warzywa ugotować na parze. Dodać po ugotowaniu przyprawy do smaku.Rybę umyć, osuszyć, posolić, obtoczyć lekko w mące, następnie w jajku i tartej bułce i usmażyć na oliwie z oliwek.
Jak podawać?
Warzywa podawać na talerzu warz z filetem z pangi, wszystko to można delikatnie polać niskokaloryczną śmietanką.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | meerkatka |