Ryż z pomidorami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

woreczek ryżu,
2 duże pomidory,
koncentrat,
cebula,
margaryna

Jak przyrządzić?

Zagotowujemy ryż. W czasie gdy się gotuje, parzymy pomidory (aby łatwiej było je obrać) i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w nieduże kawałki. Później szatkujemy cebulkę i smażymy ją na patelni (wcześniej musimy rozpuścić na niej margarynę). Gdy cebulka się zarumieni i ryż ugotuje, wsypujemy ryż na patelnię oraz dodajemy pokrojone pomidory. Następnie dodajemy łyżkę koncentratu i przyprawiamy do smaku (lub nie). Smacznego!

Uwagi:

Można dodać oprócz pomidorów inne warzywa, np. groszek, marchewkę, paprykę itd. Jak kto lubi :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
AutorMadziulka

Ryż z pomidorami: Podobne przepisy

Ryż z pomidorami: wypróbuj również

Powiązane Tematy