Składniki:
woreczek ryżu,
2 duże pomidory,
koncentrat,
cebula,
margaryna
Jak przyrządzić?
Zagotowujemy ryż. W czasie gdy się gotuje, parzymy pomidory (aby łatwiej było je obrać) i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w nieduże kawałki. Później szatkujemy cebulkę i smażymy ją na patelni (wcześniej musimy rozpuścić na niej margarynę). Gdy cebulka się zarumieni i ryż ugotuje, wsypujemy ryż na patelnię oraz dodajemy pokrojone pomidory. Następnie dodajemy łyżkę koncentratu i przyprawiamy do smaku (lub nie). Smacznego!
Uwagi:
Można dodać oprócz pomidorów inne warzywa, np. groszek, marchewkę, paprykę itd. Jak kto lubi :)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Madziulka |