Składniki:
20 dag marchwi, 20 dag ziemniaków, 2 cebule, 2 jajka,
20 dag selera , 15 dag pietruszki, 4 dag masła,
30dag kapusty włoskiej lub białej, 2 łyżki kaszy manny, vegeta , 4 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej
Jak przyrządzić?
Marchew, seler, pietruszkę ugotować na parze, dodając pod koniec gotowania podzieloną na części kapustę. Osobno ugotować ziemniaki. Miękkie warzywa zmielić w maszynce razem z ziemniakami. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć, lekko rumieniąc. Włożyć do niej warzywa.Obsypać wszystko kaszą manną i mieszając, smażyć 5 minut. Do lekko przestudzonej masy dodać jaja, sól, pieprz i vegetę. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.
Jak podawać?
Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym plus młode ziemniaki.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Autor | Jolanta |