Kotlety z warzyw (autor Jolanta)

Przepis kulinarny

Składniki:

20 dag marchwi, 20 dag ziemniaków, 2 cebule, 2 jajka,
20 dag selera , 15 dag pietruszki, 4 dag masła,
30dag kapusty włoskiej lub białej, 2 łyżki kaszy manny, vegeta , 4 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej

Jak przyrządzić?

Marchew, seler, pietruszkę ugotować na parze, dodając pod koniec gotowania podzieloną na części kapustę. Osobno ugotować ziemniaki. Miękkie warzywa zmielić w maszynce razem z ziemniakami. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć, lekko rumieniąc. Włożyć do niej warzywa.Obsypać wszystko kaszą manną i mieszając, smażyć 5 minut. Do lekko przestudzonej masy dodać jaja, sól, pieprz i vegetę. Dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

Jak podawać?

Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym plus młode ziemniaki.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
AutorJolanta

Kotlety z warzyw (autor Jolanta): Podobne przepisy

Kotlety z warzyw (autor Jolanta): wypróbuj również

Powiązane Tematy