Łosoś w kapuście pekińskiej

Przepis kulinarny

Składniki:

filety z łososia,
kapusta pekińska,
sól,
pieprz.
Sos:
ok. 4 łyżek oleju,
1 łyżka sosu tabasco lub innego pikantnego,
może być garstka posiekanej natki kolendry,
troszkę soku z limonki lub cytryny,
sól

Jak przyrządzić?

W naczyniu do gotowania na parze umieszczamy posiekane dość grubo liście kapusty pekińskiej (5 x 5 cm) i na niej filety z łososia, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na parze aż do momentu, kiedy łosoś będzie ugotowany, ale kapusta pozostanie lekko chrupka. W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Układamy na talerzu kapustę i na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami przygotowanego sosu. Smacznego

Jak podawać?

Potrawę podajmey na talerzu, polewając łososia sosem.

Uwagi:

Łosoś z kapustą trochę mogą być mdłe, ale dzięki dosyć ostremu sosowi jest super.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjedowolnie
AutorMonika

Łosoś w kapuście pekińskiej: Podobne przepisy

Łosoś w kapuście pekińskiej: wypróbuj również

Powiązane Tematy