Łosoś norweski na parze

Przepis kulinarny

Składniki:

łosoś norweski pokrojony na porcje,
mleko,
czosnek,
jarzyny jak do rosołu (bez kapusty),
cytryny,
sól, biały pieprz

Jak przyrządzić?

Dzwonka łososia wymoczyć w mleku przez około 30 minut, następnie posypać je przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem. Marchew, pietruszkę i kawałek selera dokładnie oczyścić, pokroić na „makaron” i ułożyć w naczyniu do parowania. Parować przez 20-25 minut. Następnie dołożyć łososia i utrzymać na parze przez około 15 min. Wyłożyć na półmisek, skropić sokiem z cytryny, obok dekoracyjnie ułożyć jarzyny i ćwiartki cytryn.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorŁucja

Łosoś norweski na parze: Podobne przepisy

Łosoś norweski na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy