Składniki:
60 dag filetów z halibuta,
sól,
biały pieprz,
cytryna,
strąk papryki zielonej,
2 pomidory,
1 cebula,
1 łyżka oleju,
2 łyżki krojonych zielonych oliwek,
po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku
Jak przyrządzić?
Rybę opłukać, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą, ugotować w parowarze. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać, posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, paprykę, pomidory, osączone oliwki, natkę i szczypiorek wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Magda |