Halibut na parze z warzywami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

60 dag filetów z halibuta,
sól,
biały pieprz,
cytryna,
strąk papryki zielonej,
2 pomidory,
1 cebula,
1 łyżka oleju,
2 łyżki krojonych zielonych oliwek,
po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku

Jak przyrządzić?

Rybę opłukać, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą, ugotować w parowarze. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać, posiekać w kostkę, zeszklić na oleju. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać, paprykę, pomidory, osączone oliwki, natkę i szczypiorek wymieszać z cebulą, przyprawić solą i pieprzem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
AutorMagda

Halibut na parze z warzywami: Podobne przepisy

Halibut na parze z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy