Składniki:
Tuńczyk w kawałkach w oleju w puszce, paczka makaronu, cebula dymka, kukurydza puszka, świeża bazylia, sól do smaku (ewentualnie ser mozzarella)
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować (paczka, np. muszle duże), następnie do ugotowanego makaronu dodać puszkę lub dwie tuńczyka (w zależności od ilości osób lub apetytu), odrobinę oleju, świeżą bazylię (posiekaną garść), pokrojoną zieloną część jednego pęku dymki, kukurydzę (puszka), w zależności od upodobań można dodać ser. Smacznego!
Jak podawać?
Potrawę podawać na talerzu usypaną w piramidę, brzegi talerza ozdobione liśćmi bazylii, lekko na wierzchu posypaną serkiem.
Uwagi:
Potrawa ekspresowa, bardzo smaczna, wiosenna!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Madzia |