Sk艂adniki:
Makaron szpinakowy, 2 pomidory, 2 papryki: czerwona i zielona, 1 og贸rek zielony, 3 marchewki, grzyby chi艅skie, 1 por, 3 pietruszki - korze艅, 1 seler,ok. 200 dag fasolki szparagowej 偶贸艂tej, 30 dag sera z贸艂tego, 4 kostki ryby - filet z mintaja, s贸l, pieprz, s艂odka papryka.
Jak przyrz膮dzi膰?
Makaron szpinakowy ugotowa膰 w lekko osolonej wodzie i odcedzi膰. Nast臋pnie marchew, por, pietruszk臋, seler oraz fasolk臋 szparagow膮 pokroi膰 na paski. W艂o偶y膰 do dolnej cz臋艣ci naczynia marchew, pietruszk臋 oraz por. Delikatnie osoli膰. Do g贸rnej cz臋艣ci w艂o偶y膰 pokrojon膮 papryk臋 oraz fasolk臋 szparagow膮 do parowaru. Ca艂o艣膰 gotowa膰 ok. 20 minut. Grzyby chi艅skie namoczy膰 w wodzie ok. 10 min. Nast臋pnie filety z mintaja ob艂o偶y膰 grzybami i w艂o偶y膰 do parowaru. Gotowa膰 10 min, nast臋pnie warzywa uparowane w艂o偶y膰 do rondla wraz z grzybami i ryb膮. Ca艂o艣膰 posypa膰 papryk膮 i pieprzem. Wymiesza膰 i posypa膰 serem 偶贸艂tym. Podawa膰 z makaronem szpinakowym.
Jak podawa膰?
Na gor膮co.
Uwagi:
Smacznego!!!
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednia |
Autor | Karolina |