Składniki:
Makaron szpinakowy, 2 pomidory, 2 papryki: czerwona i zielona, 1 ogórek zielony, 3 marchewki, grzyby chińskie, 1 por, 3 pietruszki - korzeń, 1 seler,ok. 200 dag fasolki szparagowej żółtej, 30 dag sera zółtego, 4 kostki ryby - filet z mintaja, sól, pieprz, słodka papryka.
Jak przyrządzić?
Makaron szpinakowy ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Następnie marchew, por, pietruszkę, seler oraz fasolkę szparagową pokroić na paski. Włożyć do dolnej części naczynia marchew, pietruszkę oraz por. Delikatnie osolić. Do górnej części włożyć pokrojoną paprykę oraz fasolkę szparagową do parowaru. Całość gotować ok. 20 minut. Grzyby chińskie namoczyć w wodzie ok. 10 min. Następnie filety z mintaja obłożyć grzybami i włożyć do parowaru. Gotować 10 min, następnie warzywa uparowane włożyć do rondla wraz z grzybami i rybą. Całość posypać papryką i pieprzem. Wymieszać i posypać serem żółtym. Podawać z makaronem szpinakowym.
Jak podawać?
Na gorąco.
Uwagi:
Smacznego!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Karolina |