Łosoś w bukiecie warzyw

Przepis kulinarny

Składniki:

ziemniaki, marchew, brokuły, czosnek;
filet świeżego łososia (lub innej ryby), sól, pieprz, tymianek, koperek, oliwa

Jak przyrządzić?

Filet z ryby umyć, delikatnie osuszyć, natrzeć przyprawami: solą, odrobiną pieprzu, tymiankiem, posypać koperkiem i kilkoma plasterkami czosnku (jeśli ktoś lubi), skropić oliwą, odstawić.W tym czasie przygotować warzywa, obrane i umyte ziemniaki pokroić w ćwiartki, marchew w plastry lub w słupki, brokuły podzielić na różyczki. Warzywa i rybę gotować na parze.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorM.

Łosoś w bukiecie warzyw: Podobne przepisy

Łosoś w bukiecie warzyw: wypróbuj również

Powiązane Tematy