Składniki:
cukinia, pieczarki, swieży ogórek, pomidor, makaron gwiazdki, ryż, brązowy cukier do smaku, koncentrat pomidorowy, pieprz, sos sałatkowy koperkowy
Jak przyrządzić?
Pieczarki dusimy na patelni, warzywa kroimy odpowiednio w plastry (ogórki), paski (cukinia) i kostkę (pimidory), cukinię gotujemy do momentu, aż będzie miękka. Następnie gotujemy ryż i makaron, mieszając razem, dodajemy koncentrat, pieprz i sos sałatkowy do ryżu i makaronu. Wykładamy na talerz, formując okrąg. Następnie układamy cukinię, pieczarki, pomidory wymieszane z ogórkiem, a na wierzch posypujemy brązowym cukrem i resztą sosu sałatkowego.
Uwagi:
Sosu nie rozrabiamy, jak jest podane w przepisie na etykiecie.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | szfetka |