Składniki:
sola 600 g, szparagi pęczek, cytryna 3 szt., oliwa z oliwek, koperek, świeża melisa, przyprawa do ryb Knorr, włoszczyzna
Jak przyrządzić?
Filet z soli przyprawiamy przyprawą do ryb Knorr, odstawiamy na 1 godz. w chłodne miejsce. Zielone szparagi obieramy do połowy, kroimy na pół, zawijając filetem z soli w rulon. Gotujemy esencjonalny wywar z włoszczyzny, wrzucamy roladki z soli, gotujemy ok. 5 minut.Z oliwy, ziół i sosu Knorr przygotowujemy sos, cytrymę kroimy w cienke plastry, smażymy na oliwie z dodatkiem kurkumy.
Jak podawać?
Gotową potrawę podajemy na plastrach cytryny polanej sosem. Smacznego.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | renee |