Składniki:
2 duże cebule,
1/2 opakowania mrożonych warzyw (mieszanka meksykańska lub chińska),
kasza gryczana,
przyprawy,
woda,
1 tubka przecieru pomidorowego
Jak przyrządzić?
Cebulę oraz mrożone warzywa (1/2 opakowania) gotujemy na parze razem. W drugim naczyniu gotujemy kaszę gryczaną. W trakcie pichcenia przygotowujemy sos. Przecier pomidorowy mieszamy z przegotowaną, ostudzoną wodą, aby uzyskał gładką konsystencję. Dodajemy: sól, pieprz, czerwoną paprykę ostrą, chili oraz oregano. Po ugotowaniu warzyw mieszamy je z sosem, a kaszę gryczaną wykładamy na talerz i polewamy ją tym pysznym sosem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Weronika |