Sos cudo z warzywami i kaszą

Przepis kulinarny

Składniki:

2 duże cebule,
1/2 opakowania mrożonych warzyw (mieszanka meksykańska lub chińska),
kasza gryczana,
przyprawy,
woda,
1 tubka przecieru pomidorowego

Jak przyrządzić?

Cebulę oraz mrożone warzywa (1/2 opakowania) gotujemy na parze razem. W drugim naczyniu gotujemy kaszę gryczaną. W trakcie pichcenia przygotowujemy sos. Przecier pomidorowy mieszamy z przegotowaną, ostudzoną wodą, aby uzyskał gładką konsystencję. Dodajemy: sól, pieprz, czerwoną paprykę ostrą, chili oraz oregano. Po ugotowaniu warzyw mieszamy je z sosem, a kaszę gryczaną wykładamy na talerz i polewamy ją tym pysznym sosem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt4 zł
AutorWeronika

Sos cudo z warzywami i kaszą: Podobne przepisy

Sos cudo z warzywami i kaszą: wypróbuj również

Powiązane Tematy