Składniki:
2 woreczki ryżu, pęczek koperku, koncentrat pomidorowy
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować i odcedzić. Przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Dobrze odcedzony ryż włożyć do garnka. Dodać posiekany koperek. Wymieszać łyżką. Dodać koncentrat pomidorowy, cały czas mieszająć. Uważać, żeby złączył ziarenka, ale żeby nie było go w nadmiarze. Włożyć na trochę do lodówki.
Uwagi:
Idealny dodatek do mięs zamiast zwykłego ryżu albo ziemniaczków. Najlepiej podawać go "kulkownicą" do ziemniaków na talerze. Wygląda wtedy bardzo apetycznie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 6 |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | Pajka |