Składniki:
4 buraki, 3 jajka, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewek, 1-2 świeże ogórki, dwa kefiry - opakowania po 0,5 l
Jak przyrządzić?
Buraki obrać ze skóry, umyć i pokroić na małe kawałki. Tak przygotowane zalać kefirem na około 2 godz. Jajka ugotować na twardo. Pokroić rzodkiewkę i ogórki w kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Jajka obrać i pokroić na ósemki. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce i zalać przecedzonym kefirem (buraki wyrzucić). doprawić do smaku pieprzem i solą. Smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | roza |