Składniki:
młoda kapusta, ryż, ulubione warzywa, przyprawy, boczniaki
Jak przyrządzić?
Gotujemy ryż w saszetkach. Kroimy boczniaki w paseczki, smażymy na oleju na wolnym ogniu. Potem kroimy w drobne paski kapustę i szklimy. Dodajemy startą marchew i inne ulubione warzywa i przyprawy. Mieszamy razem z przysmażonymi boczniakami. Na stół podajemy razem z ryżem, w który na środek nakładamy porcję kapusty z boczniakami.
Potrzebne przybory:
porządny nóż, deska... i chęci
Jak podawać?
Najlepiej na kolację. Panowie - zaskoczycie swoje panie!
Uwagi:
Danie podpatrzone na wycieczce w Tajlandii.Zapewniam - nie znam nikogo, komu by nie smakowało - nawet mięsożercom.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Dorota |