Pomidorki faszerowane

Przepis kulinarny

Składniki:

pomidory (ilość w zależnosci od ilości gości - 1-2 pomidory na jedną osobę),
ser żółty starkowany (ok.30 dag),
2-3 ząbki czosnku,
szynka (ok. 30 dag),
1 puszka kukurydzy,
listki świeżej bazylii

Jak przyrządzić?

Pomidorki naciąć od strony szypułki w kształcie okręgu - tak aby można było włożyć do środka małą łyżeczkę. Przez wycięty otwór wyciągnąć delikatnie cały miąższ do osobnej miseczki (miąższ można później wykorzystać np. do pomidorówki lub spaghetti neapoliatańskiego:)Ser żółty starkować, pokroić szynkę na drobną kostkę, a kukurydzę odcedzić.Połączyć ser, szynkę oraz kukurydzę, dodając majonez. Dodać wyciśnięte ząbki czosnku.Gotową pastą nadziać pomidory, na wierzchu ozdabiając listkiem świeżej bazylii.Smacznego:)

Uwagi:

Przepis jest bardzo prosty, a pomidorki są pyszne! Doskonałe na wszelkie imprezy jako przystawka bądź potrawa.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorsorja

Pomidorki faszerowane: Podobne przepisy

Pomidorki faszerowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy