Składniki:
puszka kukurydzy,
puszka zielonego groszku,
puszka czerwonej fasoli,
fasolka szparagowa żółta,
jedno duże jabłko,
3-4 ogórki kiszone (zależy od wielkości),
czerwona papryka (może być marynowana),
20 dag sera żółtego,
sól, pieprz, bazylia (może być świeża), majonez
Jak przyrządzić?
Fasolkę szparagową pokroić na cienkie kawałki i ugotować na parze. Jabłko i ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Kukurydzę, groszek i czerwoną fasolę odcedzić (czerwoną fasolę opłukać wodą). Ser żółty starkować na tarce o dużych oczkach (można też pokroić w kostkę, jak kto woli). Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią (jeżeli świeżą bazylią, to drobniutko posiekaną). Do sosu majonezowego można dodać również roztarty ząbek czosnku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | apprila |