Składniki:
kapusta, pęczek koperku, mała gęsta śmietana, łyżka majonezu, sól, pieprz, kwasek, cukier.
Jak przyrządzić?
Kapustę poszatkować bardzo drobno (ja kroję w robocie na najdrobniejszym ustawieniu), dodaję odrobinę soli, cukru, kwasku, wygniatam i odstawiam na pół godziny.w naczyniu robie sos: majonez+śmiatana+pokrojony drobno koperek+ )sól, cukier,pieprz biały)....mieszam surówke nakłądam na talerze i każdy polewa sobie sam po wierzchu
Potrzebne przybory:
robot (deska i nóż), kubeczek, łyżeczka
Jak podawać?
Jako dodateko do drugiego dania... ja najczęściej podaję do typowych schabowych.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | mirabelka |