Burrito na przekór

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3/2 szklanki maki samorosnacej
- jedna szklanka kranowki
- jajko
- sol, pieprz cayenne, papryka, lyzka smietany
- chrzan
- przecenione pol kilo pieczarek z Sainsbury'ego za 49p
- papryka pomaranczowa i czerwona
- mielone (tez nieprzecenione :( opakowanie, bez folii)
- cukinie 29p za kilogram
- baked beans z Sainsbury'ego - jedna puszka
- bardzo ostry sos, chrzan, czosnek

Jak przyrządzić?

Make, jajko, smietane, wode, chrzan, sol, pieprz wymieszac i smazyc grube omlety (starczy na 4).Nadzienie: Najpierw smazyc pieczarki na oliwie, dodac mielone (w tym czasie zaparzyc herbate), nastepnie sos, cukinie, papryke grubo pokrojona i fasolke. Wszystko smazyc az zgestnieje. W tym czasie mozna pozmywac z poprzedniego dnia (wina nie dopijac, wylac). Nakryc do stolu. Na jeden placek nakladamy nadzienie, przykrywamy drugim i polewamy reszta nadzienia.

Potrzebne przybory:

Patelnia :D

Jak podawać?

Najlepiej z duza iloscia wody lub soku, moze byc ice tea.

Uwagi:

Bardzo ostre... Ale pyszne :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4
Kalorycznośćsrednia
Autor anouk

Burrito na przekór: Podobne przepisy

Burrito na przekór: wypróbuj również

Powiązane Tematy