5 zaskakujących pokarmów, które zawierają więcej błonnika niż jabłko
PATRYCJA KARPIŃSKA • dawno temu • 1 komentarzJedno jabłko średniej wielkości dziennie (i towarzyszące mu 4,4 g błonnika) jest doskonale znaną receptą na zdrowie. Dzięki temu składnikowi twój układ pokarmowy pracuje sprawniej, a ty dłużej czujesz się najedzona. Jednak jabłko nie jest najbogatszym źródłem błonnika. Poznaj 5 zaskakujących produktów, które zawierają go dużo więcej!
Ten artykuł ma 5 stron:
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Orzeszki ziemne
W 100 g orzeszków ziemnych znajduje się ok. 8 g błonnika. Do tego pełne są kwasów oleinowych, które świetnie wpływają na poziom cholesterolu we krwi i kondycję układu krwionośnego.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze