Placki paprykowe

Przepis kulinarny

Składniki:

1 papryka czerwona,
1 papryka zielona,
1 papryka żółta,
3 jajka,
1 szkl. mleka,
2 szkl. mąki,
10-15 dag sera,
10-15 da. wędliny (cokolwiek, mogą być parówki, kabanosy lub wszystko naraz co mamy w lodówce),
sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie (co kto lubi)

Jak przyrządzić?

Z mąki, mleka,jajek oraz przypraw przygotować gęste ciasto. Paprykę oczyścić, pokroić w niewielką kostkę, tak samo wędlinę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną małą patelnię wykładać porcje ciasta rozprowadzając po całej patelni. Smażyć z dwóch stron.

Potrzebne przybory:

Mikser, miska nóż, deska

Jak podawać?

Placki są doskonałe na letni obiad lub kolację. Podaję je się z ketchupem i sezonowymi surówkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt6 zł
Autor annetka

Placki paprykowe: Podobne przepisy

Placki paprykowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy