Pikle ogórkowe z curry

Przepis kulinarny

Składniki:

2,5 kg ogórków,
5 i 1/2 szklanki wody,
1 i 1/2 szklanki octu,
1/2 kg cukru,
3 łyżki curry,
1 i 1/2 łyżki cukru,
liść selera,
gorczyca.

Jak przyrządzić?

Ogórki obrać i podzielić na 4 części. Poukładać w słoikach i zalać zalewą przygotowaną z: wody, octu, cukru, curry i soli (wcześniej zagotowaną). Dodać liść selera i gorczycę. Słoiki gotować od 3 do 5 minut (w zależności od wielkości słoika). Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Autor Monix

Pikle ogórkowe z curry: Podobne przepisy

Pikle ogórkowe z curry: wypróbuj również

Powiązane Tematy